Week van de biodiversiteit

In het kader van ‘de week van de biodiversiteit’ waren er twee bijeenkomsten bij ons op de boerderij.

De eerste is een excursie door het veld. Een groep van zo’n 35 liefhebbers van natuur kwamen er op af. Samen wandelen we langs diverse gewassen en agrarisch natuurbeheer en onderweg gaan we met elkaar in gesprek, onder andere over de gevolgen van landbouw bedrijven voor de natuur.

Een tweede bijeenkomst gaat over voedsel- en eiwittransitie. Natuur en Milieufederatie Groningen organiseerde deze middag. Op een strobaal in de schuur luisteren we naar de verhalen van o.a. Ingrid Bolhuis van gemeente Groningen, Ingrid deelt met het publiek de ambities van de gemeente om te komen tot een ander voedselpatroon. Sanne Meijer neemt ons mee in de historie en het verhaal van bonen. Henk Jangknegt van @eiwitboeren vertelt over het werk van deze producentenorganisatie. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek. Een interessante middag.


Bekijk ook het bericht op Facebook voor meer foto’s bij dit verhaal.

26 mei 2024