De laatste partij suikerbieten

Als Sinterklaas al lang in het land is, zitten onze suikerbieten nog in de grond. Gelukkig konden we afgelopen week het land weer op.

Bijzondere omstandigheden. Maar we kunnen oogsten! Het is erg nat. De ondergrond is gelukkig stevig en is voldoende draagkrachtig voor de machines. Als de dag om is en het eerste perceel gerooid, regent het weer. Te veel regen om de volgende dag door te gaan.

Een dag later, toch weer aan de slag. Het is -3 graden. Is dit te koud om te rooien? Je moet wat, we gaan toch maar aan de slag. Dankzij een paar graden vorst starten we de dag best schoon. Bandjes op minimale spanning om insporing en bodemverdichting zoveel mogelijk te voorkomen. Rooien is baggeren deze keer.

De laatste vracht van oogst 2023 is van het land. Een opluchting. Wat een seizoen zeg, deze vergeten we niet snel. Jeroen en Loonbedrijf Tamminga bedankt!

Omdat het nog kouder wordt, moeten we de bietenhopen afdekken met plastic. Een lekkere gymnastiekoefening in het donker.


Bekijk het bericht op Facebook voor meer foto’s bij dit verhaal.

3 december 2023