Grutto’s en ganzen

Grutto’s en ganzen. Beide zijn ze neergestreken in het ommeland. De grutto is gewenst. Mooi dat de diverse beheermaatregelen ten behoeve van boerenlandvogels succesvol zijn. De vorig jaar aangelegde plasdras heeft aantrekkingskracht op de grutto.
De ganzen komen af op de wintertarwe. Daar zijn we niet blij mee. Ze vreten de planten af, dat kost opbrengst.

Vandaar de oproep: heb jij de komende tijd zin om af en toe een rondje door het land te lopen, en tegelijkertijd de ganzen te verjagen? Dan horen we graag van je!


Verder vragen we ons af of er een vrijwillige vogelliefhebber, bijvoorbeeld een Thesinger is die het leuk vindt om bij de plasdras te monitoren welke vogels er te vinden zijn? Ook dan horen we graag van je.


Verder is het nat in t land. We besteden onze tijd dan maar aan andere zaken. De zaai-apparatuur bedrijfsklaar maken bijvoorbeeld. En vergaderen, met een boer, een bouwer en een architect gaan we om tafel om de mogelijkheden te verkennen voor de teelt en verwerking van Miscanthus als bouwmateriaal in ecologische Tiny Houses. circulaire economie en korte keten, men heeft de mond er vol van. Daarom duiken wij er ook maar eens in. Wordt vervolgd.


Bekijk het bericht op Facebook voor meer foto’s bij dit verhaal.

26 maart 2023