Veldbonenoogst 2021

De veldbonen zijn geoogst! Gewoon met de combine doe je dat. We hebben ze geteeld zonder gebruik van chemische gewasbeschermingsproducten. Dat zie je nu wel: onder de bonenplanten werd het land al weer groen van onkruid. Dat moet in de toekomst dus anders. Maar zo hoort het bij een proef, iets proberen en leren. Ook de opbrengst, zo’n 4000 kg per hectare, is te weinig om een rendabele teelt te zijn. Het grootste deel gaat het veevoer in, een klein deel slaan we zelf op, om de afzet voor humane consumptie verder mee te verkennen.


Het laatste stro hebben we kunnen persen en Jan is begonnen met het woelen van de graanstoppelvelden. Als echte Max Verstappens hebben de mannen van Loonbedrijf Jan van den Bergh met twee tanken de drijfmest uitgereden, snelle service en goed werk!


Bas bereidt zich ondertussen voor op een pompoenen-oogst-dag op 11 september, en hij oogst zelf alvast ‘even’ een kist vol. Wil jij meehelpen? Welkom!


Met meer geweld komen de mannen van A.L. Van Os Landbouw de pootaardappelen oogsten. Op de zaterdagavond nog even een beginnetje maken, en komende week de rest er uit. Volop oogsttijd!


Bekijk het bericht op Facebook voor meer foto’s bij dit verhaal.

5 september 2021