Terugblik op Open Dag 26 juni

Het was een mooie dag vorige week, onze open dag. Zo’n 150 mensen mochten we ontmoeten op de boerderij. We hebben elkaar bijgepraat over hoe het gaat en waar we mee bezig zijn. De hapjes gerookte gans en veldbonen-humus vielen in de smaak. Ook gaven ze een mooie aanleiding voor het gesprek. Over onze zoektocht naar teelt en afzet van lokaal voedsel. En over hoe actief wildbeheer nodig is voor een gezonde teelt. Met dank aan Wilbert en de mannen Holtman.

Maar vooral kwam men om met ons te wandelen. Samen doorkruisten we de landerijen, met onderweg genieten van wat er groeit en het gesprek over agrarisch natuurbeheer, biodiversiteit, de nieuwe gewassen die we dit jaar telen.

Tijdens een van de routes hebben we ook stilgestaan. We stonden samen stil bij het verlies van Gert Jan, op de plek waar hij het leven liet. We vonden het erg waardevol om dit te doen, samen met veel mensen die een band met hem hadden en net als wij hem missen.

We kijken terug op een mooie dag. Wat ons betreft wordt het een jaarlijkse traditie om zo rond de langste dag samen onze mooie leefomgeving te beleven.


Bekijk hier het bericht op Facebook.

4 juli 2021