Oudejaarsavond

Oudejaarsavond, het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar.

 

Het lukt deze oudejaarsavond niet om te denken aan al die mooie momenten, aan wat er allemaal groeide en mocht bloeien, wat er allemaal geoogst kon worden en hoe het land mocht worden bewerkt, aan al die mensen die er om ons heen waren. Terugdenken gaat steeds naar die ene dag in maart, toen opeens alles anders werd. Toen opeens Gert Jan er niet meer was. Toen opeens Anneke zonder man achterbleef, toen opeens Christian, Daniƫl en Louise geen vader meer hadden. Toen onze broer en boer het leven liet.We denken vandaag dan ook terug aan hem, aan zijn energie, zijn bevlogenheid en inzet, zijn vakmanschap en trouw. En aan al die jaren die we wel met hem mochten beleven. En aan zijn honderd pk.

In het afgelopen jaar mocht er van alles groeien en bloeien. Op het land, mooie gewassen. En in Ommeland. Met elkaar en met anderen de klus klaren, het werk doen, bouwen aan een toekomst. Volhouden, nieuwe wegen verkennen. En doorgaan.

Zo kijken we ook vooruit. Als de lente komt, dan gaan we weer zaaien en planten, verzorgen en oogsten. Dan boeren we weer.

Een goede jaarwisseling toegewenst.

https://youtu.be/57Co8M5QJEQ


31 december 2021