Natuurvriendelijke oevers

De aangelegde natuurvriendelijke oevers maken het voor dieren gemakkelijker om het water in en uit te komen, niet alleen voor dieren.


Het aanleggen van de plas-dras is afgerond. De zonnepanelen-pomp arriveert en wordt snel geïnstalleerd. Met deze lange zonnige dagen pompt de pomp volop. Teveel, want het waterpeil in de naastgelegen sloot zakt. Misschien waren we iets te voorbarig en moeten we eerst even beter uitzoeken hoe dit aan te pakken.


Verder deze keer geen plaatjes uit het land. Wel van een computerscherm. Want voor 15 mei moet je als boer de jaarlijkse gecombineerde opgave doen, heel veel informatie over percelen, gewassen, mest, arbeid, vergroening, enz invullen voor de overheid. Gelukkig is Hans er inmiddels handig in geworden en is de klus op tijd geklaard.


Bekijk het bericht op Facebook voor meer foto’s bij dit verhaal.

15 mei 2022