Het dak eraf

Deze week staat in het teken van asbestsanering.

 

AVM asbest-verwijdering haalt in korte tijd op professionele wijze het asbest van de daken. Zodra we asbestvrij zijn, begint Middendorp Montage de daken weer van nieuwe beplating te voorzien. De dakrenovatie is onderdeel van een samenwerking met Unive, waarbij Unive onze daken vol zal leggen met zonnepanelen, bedoeld om Unive-leden van groene stroom te kunnen voorzien. Een mooie samenwerking, het betekent voor ons een mooie besparing in de kosten van noodzakelijke asbestsanering. En zo dragen we, zonder er zelf in te hoeven investeren, toch bij aan de energietransitie.Als de boel toch op de kop staat, dan ook maar tegelijk kantine en kantoor verbouwen. Gelukkig maken vele handen licht werk.


Op het land zetten we de eerste stappen. Symen spuit kunstmest op de wintertarwes en Jan rolt het nieuw ingezaaide grasland. We frezen de kruidenrijke akkerranden met een Bio-mulch-frees, een demomachine van Abemec. Door met deze machine te frezen doden we de vegetatie op deze randen zonder gebruik vam chemie. Een mooie proef, wordt vervolgd.


Bekijk het bericht op Facebook voor meer foto’s bij dit verhaal.

13 maart 2022