Een goede opbrengst

De gewassen groeien enorm in deze tijd van het jaar, met de lange groeidagen, af en toe een bui en lekkere temperatuur. Daar kun en hoef je als boer even niks aan te doen, behalve er van genieten dan.

 

Dus hebben we tijd om de kantjes te maaien. Ook maaien we de banen waar binnenkort natuurvriendelijke oevers worden aangelegd.


We leveren de laatste tarwe en gerst van vorige oogst af. Mooi werk, want de prijs is hoog. We rekenen ons al bijna rijk. Totdat we even later staan te tanken, en ons realiseren dat er nog ongeveer evenveel kg graan verkocht moet worden om een liter diesel terug te kopen. Laten we ons dus niet te snel rijk rekenen. En tegelijk bedenken hoe rijk je bent als je boer kan en mag zijn, onze leefomgeving mag beheren en de wereld van gezond voedsel mag voorzien. Ook als dat door bijvoorbeeld stikstofministers soms minder gewaardeerd lijkt te worden. Diverse thema’s die er spelen in de wereld en in de maatschappij, daar kunnen en willen we positief aan bijdragen. Wij boeren door!


Bekijk het bericht op Facebook voor meer foto’s bij dit verhaal.

3 juli 2022