Aardappeloogst 2021

De piepers zijn gepoot. Opgewekt en met veel materieel hebben de van Os-mannen drie percelen aardappelen geplant. Alledrie met verschillende voorvrucht en verschillende voorbewerking (grasland/groenbemester/NKG), dus weer een mooie proef. Ook het perceel grasland voor de boerderij-woning is nu voorzien van rechte ruggen. Daarmee is het zicht vanuit de huiskamer veranderd.


De koeien en het grasland maken plaats voor suikerbieten, aardappelen, bloemenranden en veldbonen.


Ook in de huiskamer is het anders. Ben en Elly Vink zijn aan het inpakken. Er komt een eind aan hun tijdperk aan de Lageweg. Komend weekend verhuizen ze. We bedanken Ben en Elly heel hartelijk. Voor de goede tijd samen. Het prettige samenwerken. En de manier waarop wij onze boerderij kunnen doorzetten op hun plek. Als we samen naar buiten kijken, zien we hoe de tijd door gaat, hoe het landschap verandert, hoe de gewassen voorzichtig weer boven komen. Dan zien we ook die ene plek, die nog zo’n pijn doet, die ook het afscheid van fam Vink nu zo anders maakt dan was bedoeld.


De bieten die boven komen, de poters die straks uit de rug zullen piepen, ze laten ons zien dat er nieuw leven komt, dat er zeker weer een tijd gaat komen van groei en bloei.


Bekijk het bericht op Facebook voor meer foto’s bij dit verhaal.

29 april 2021